divendres, 18 de desembre del 2009

Josep Puntí i Desobedientes, La 2 d'Apolo, 17/12/2009.

Quina llàstima
Quan penses en allò que podria ser un concert de l’Adrià Puntí, i no ho és gairebé mai, fa ràbia. Penses –quina llàtima...-. Començarem per dir que el concert era: Josep Puntí i Desobedientes, aquests últims, són un grup de punk-rock que s’han arriscat a fer concerts amb en Puntí, suposo que li tenen molt carinyu... perquè sinó... es que es pa matarlo. Proclamant el seu directe com a soul-punk, el concert va començar amb en Puntí i la seva maleïda guitarra improvitzant (bueno... com sempre...). Després ja es va enfadar perquè creia que la guitarra no sonava bé i va començar a liarla. Assegut al teclat i amb tota la banda dalt de l’escenari, la cosa començava a funcionar, però com sempre no arrancava del tot. Un Puntí obsessionat amb que els músics el seguissin, i amb la fotuda guitarra, que finalment no va tocar, va anar repassant, a mida que desmuntava, les grans cançons de tota la vida: Sota una col, En Pepitu va de curt, Coral·lí, Si, etc...

El directe va anar agafant l’escalfor d’un públic que mica en mica anava entrant al -es lo que hay, disfrutem-ho-. Un dels membres de Elefantes, Suarma, va pujar a l’escenari i li va cantar Jo i Tu i Jo, i amb Longui núm 13 el concert agafava una forma definitiva: amb moments de lucidesa i d’altres més lamentables, que els Desobedientes no van deixar que arribèssin a ser patètics.

En general, un surt convençut que ha gaudit de petits moment genials, d’un artista encara genial que està a punt d’editar coses noves i que tots estem esperant com uns locos. La borrachera que portava i ho del canvi de nom, d’Adrià a Josep, ho podreu llegir en altres mitjans.

12 comentaris:

  1. Veig que segueix com sempre, una llàstima. Després de llegirt-te no m'arrepenteixo de no haver-hi anat... Ja vaig patir el concert de Figueres i no tenia ganes de repetir l'experiència.

    ResponElimina
  2. Crec que la majoria dels que hi erem, ja sospitavem de com anaria el concert. Queda el record d'anys enrera en l'altre sala del Apolo quan molts cantavem a capela durant més de cinc minuts l'estribillo del Bevent Passat fins que el grup tornar a l'escenari. En tot cas, éll no enganya; va dir que alló era com el menjador de casa seva i concert una mena de jam-session (de soul-punk). Per sort les noves generacions ja no se'l creuen per molt bon músic i sorprenent lletrista.

    ResponElimina
  3. Aneu tots a pendre pel cul

    ResponElimina
  4. Vegem en Punti es un geni musical impressionant. I punt. El paio sap tocar la guitarra, els teclats, aconsegueix unes lletres super originals, te una veu unica, sap innovar i "revisitar" les seves cancons d'una forma completament sorprenent ... Cada vegada que l'escolto el trobo mes genial. N'hi han poquissims d'artistes complets com ell ... Tenim sort de tenir un geni com ell a casa nostra. Bravo Punti. Keep up the good work. You are simply great.

    ResponElimina
  5. mercade,ya la vas cagar amb el teu escrit(no crònica ni molt menys) del concert del bam,a la plaça del rei.Tu en saps de musica?saps tocar algo?.toni

    ResponElimina
  6. Ep nois! que no hi hagi mal rotllo. En Puntí i la seva música donen per molt, però no ens enfadèssim no? Estem parlant d'un semideu que encara viu, penso que n'auriem de gaudir, sinó, després només ens lamentarem, i aquest tampoc és el tema. Disfrutem, qui vulgui, de la seva música i els seus concerts i penseu que en el fons som 4 gats, i que és un plaer.
    Podeu seguir discutint.

    drapdecuina (raül)

    ResponElimina
  7. quan mori tots plorarem.
    heu escoltat la cançó "ull per ull" del Rock & Cat? un tiu que hagi fet això pot fer el que li doni la puta gana la resta de la seva vida!

    ResponElimina
  8. Jo vaig veure a l'escenari una idea, el Soul - Punk! d'en Josep, amb Desobedientes. m'encanta, momentaneament em posava els pels de punta i al final del concert a l'ultima canço ens va iluminar a tots!

    Per cert, al final no van haver-hi canapes?

    ResponElimina
  9. Em temo que tot plegat es un teatre...

    ResponElimina
  10. Que és un geni no hi ha dubte però un concert ha de tenir un mínim de cap i peus tots els segidores de punti esperem tornar a veure el que va ser mentre tant l'hi seguirem perdonant tot és el que hi ha. Diego Perez

    ResponElimina